El- och energiprogrammet

Oavsett vilket program du går hos oss har du mängder med alternativ efter skolan.
Testa Yrkeskompassen för att se vad som passar dig!

JOBB EFTER STUDENTEN

Tycker du att det är kul att arbeta med både händer och huvud och gillar du dessutom utmaningar?

På El- och Energiprogrammet varvas teoretiska och praktiska moment på ett naturligt sätt. Du får i team jobba i projekt och göra saker på riktigt, för att bli så självständig och skicklig som möjligt när du ska ut i arbetslivet.

...ELLER PLUGGA VIDARE?

El- och Energiprogrammet gör dig yrkesskicklig och redo att söka ett jobb direkt efter studenten, men självklart kan du inom programmet läsa behörighetsgivande kurser till högskolan, om du vill hålla den dörren öppen. Denna möjlighet kallar vi Dubbel Kompetens.

PRAKTIK MED EXTRA CASH

APL-praktik och studiebesök präglar alla tre åren, men årskurs 3 sticker ut då du spenderar den största tiden ute på praktik och vässas inför yrkeslivet som väntar.
Som plus i kanten har du under årskurs 3 möjligheten att ansöka om lärlingsersättning från CSN. Detta är 1000kr i månaden utöver ditt vanliga studiebidrag.

Tobias Lillbacka Andersson - fd. elev El- och Energiprogrammet

Jag valde el- och energiprogrammet för att jag vill arbeta med något praktiskt. Detta program blev perfekt för mig eftersom jag vill börja jobba direkt efter studenten. Det är väldigt mycket praktiskt arbete då det är ett yrkesförberedande program.

Isabelle Eldh - fd. elev El- och Energiprogrammet

Jag valde El- och energiprogrammet för jag ville bevisa att det inte är en grabblinje. Jag var skoltrött när jag gick ut 9:an så jag ville göra någonting där jag fick arbeta med händerna. Det är det bästa valet jag gjort, jag älskar mitt program och min skola.