Industritekniska programmet 

Oavsett vilket program du går hos oss har du mängder med alternativ efter skolan.
Testa Yrkeskompassen för att se vad som passar dig!

REDO FÖR JOBB DIREKT EFTER STUDENTEN

Vill du bli eftertraktad på arbetsmarknaden och kunna ta ett jobb direkt efter studenten? I vår moderna verkstad erbjuds du spännande och avancerad verkstadsteknik. Här utbildar vi morgondagens arbetskraft inom ett spännade område med goda framtidsutsikter.
Psst! Välj Lärlingsspåret och casha in 1000 kr extra i månaden från CSN. 

UTBILDNING MITT I VERKLIGHETEN

För att du ska bli yrkesredo jobbar vi redan från ettan tillsammans i riktiga projekt där vi tillverkar produkter från idéstadiet. Inför tvåan väljer du din inriktning (Driftsäkerhet och underhållsteknik, Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik) och spetsar din kunskap. I trean spenderar du nästan all din tid på APL-praktiken hos våra ägarföretag, där jobben finns. 

VAD KAN DU BLI EFTER INDUSTRIPROGRAMMET?

Efter tre år på IN är du redo att ta dig an ett jobb. Därtill har du kunnat att läsa till högskoleförberedande kurser (Dubbel Kompetens) så möjliheterna från IN är många! Du kan exempelvis bli resemontör, teknisk säljare, tekniker, underhållsmekaniker, CNC-operatör /-programmerare, maskin- operatör, projektledare, montör, produktions- tekniker, svetsare, ingenjör...

Moa Karlsson - fd. elev industriprogrammet

Jag visste direkt efter grundskolan att jag ville jobba inom industrin då det är något som intresserar mig väldigt mycket. Skruva och lösa problem är något som jag tycker är väldigt roligt. Genom min utbildning och min lärorika praktik har jag nu funnit min plats, vilket är på Siemens via ett bemanningsföretag. Jag arbetar idag som montör och jag kunde inte vara lyckligare.

Kristian Horvath - fd. elev industriprogrammet

Det finns många anledningar till att jag valde Industritekniska på CNG. Dels för att jag alltid tyckt om tekniska prylar och att kunna tillverka egna saker, med hjälp av olika maskiner och konstruera produkter exakt som man vill lät för bra. Att man även kunde lägga till fler ämnen, genom Dubbel kompetens, det vill säga att man tar behörighet till att plugga vidare om man så vill, gjorde det hela ännu mer självklart för mig.