Teknikprogrammet

Oavsett vilket program du går hos oss har du mängder med alternativ efter skolan.
Testa Yrkeskompassen för att se vad som passar dig!

SVERIGES HÄFTIGASTE PROGRAM

Våra ägarföretag - och alla andra industriföretag i Sverige och världen (!) - har ett starkt behov av tekniska kunniga och kompetenta medarbetare nu och framåt. Vi är i en tid då utvecklingen går i ett rasande tempo med ny teknik och tillverkningsmetoder på ingång, och det gäller att vi alla hänger med för att även fortsättningsvis ligga i framkant! Nu kör vi!

INRIKTNINGAR

Design och produktutveckling: Fokus på teknisk design för dig som gillar estetiska ämnen.
Produktionsteknik: Ger en bred kunskapsbas och eftertraktad förståelse för både konstruktion och produktion.
Teknikvetenskap: Fördjupa dina kunskaper inom teknik och matematik eller varför inte bredda din behörighet med naturvetenskapliga kurser? 

VAD KAN DU BLI?

Frågan "Vad kan du inte bli efter TE?" vore lättare att svara på! Den stora fördelen med Teknikprogrammet på CNG är just alla möjligheter och val du successivt erbjuds. TE är ett "möjligheternas program" för den som vill plugga vidare, men med det unika utbudet kurser inom naturvetenskapen står vi ut! Civilingenjör, läkare eller något helt annat? Valet är ditt!

Anthony Nichols - fd. elev Teknikprogrammet

En av de största anledningarna till att jag valde CNG var alla möjligheter man får både under sin utbildning och efter studenten. Som elev på Curtan har man utvecklingspotential och med hjälp av alla sköna lärare och stämningen på skolan ges livsviktiga erfarenheter och kunskaper.

Hanna Calderon - fd. elev Teknikprogrammet

Teknikprogrammet var ett rätt självklart val för mig då jag alltid haft ett intresse för matte. Sedan när det var dags för inriktningsvalet kändes design- och produktutveckling som det roligaste! Men jag ville fortfarande ha med mig mycket matte från gymnasiet och därför valde jag att läsa extra matte. Jag läste designinriktningen men all matte med teknikvetenskap, vilket gav mig större behörighet!

Olle Lindberg - fd. elev Teknikprogrammet

Största anledningen varför jag valde Teknikprogrammet var för att det är en så pass bred linje vilket gör att jag i princip kan läsa till vad jag vill efter gymnasiet. Produktionsteknik valde jag för att jag tycker det är roligt att komma på nya idéer till att utveckla olika produkter och för att man får utföra lite mer praktiskt arbete.