Vård- & omsorgsprogrammet

Oavsett vilket program du går hos oss har du mängder med alternativ efter skolan.
Testa Yrkeskompassen för att se vad som passar dig!

DEN NYA VÄGEN TILL VÅRDEN

Gillar du att jobba med människor? Vill du utveckla din kompetens och kreativitet med hjälp av nytänkande pedagogik och modern teknik? Vill du ha ett yrkesprogram men samtidigt inte förlora möjligheten att kunna läsa vidare på högskolan? Då ska du kika närmre på Vård- och Omsorgsprogrammet på CNG!

ANPASSAT FÖR DIG OCH FÖR FRAMTIDEN

För att bli yrkesredo behöver man träna. Redan från första året jobbar du och dina klasskompisar tillsammans i inspirerade projekt. Genom att arbeta i grupp stärker du både din sociala kompetens och din förmåga att agera självständigt. I årskurs 3 är upplägget unikt - då tillbringar du nämligen en stor del av skoltiden ute på APL-praktik.

VAD KAN DU BLI EFTER VÅRD- OCH OMSORG?

Vårdsektorn är ett framtidsområde som erbjuder dig många spännande möjligheter och ständigt behov av arbetskraft. Du kan till exempel bli sjuksköterska, polis, assistent, psykolog, kiropraktor, advokat, skötare, lärare, nagelterapeut, kurator, jurist och en mängd andra yrken efter tre år hos oss!

Evelina Rosell - fd. elev Vård- & Omsorgsprogrammet

Jag tycker att man ska välja ett program som innehåller mycket praktik för man lär sig otroligt mycket mer när man utför något praktiskt än vad man gör genom att läsa en faktabok. Det är mycket lättare att lära sig ute på praktik, där får man både fakta, handledning av någon som kan och som jobbar inom område, och man får dessutom utföra det.